Aceasta este o scurtă – sperăm – dar eficientă trecere în revistă a unor highlights Boovie. O descriere în format PDF a Boovie poate fi descărcat de aici; vedeți un raport de expunere a imaginii unui partener/sponsor în ediția 2020 aici; la acest link (Boovie 2021 pe scurt) e un brief, aici e regulamentul (Regulament Boovie® 2021) și mai jos cateva date și link-uri.

Pe scurt, elevii, adunați în echipe de 6-11, coordonați de 1-2 profesori, citesc 5 cărți de la secțiunea lor de vârstă/ciclu școlar (Boovie si Boovie Junior) respectiv 3 cărți (Boovie Kids) și apoi aleg sau li se distribuie una, pentru a face un book-trailer, astfel încât să incite la citirea cărții! Boovie este secțiunea dedicată elevilor de liceu, clasele IX-XII, Boovie Junior este pentru gimnaziu, clasele VII-VIII, iar Boovie Kids este pentru Gimnaziu, clasele V-VI. Echipele care din diverse motive nu se încadrează în regulile secțiunilor de bază (au întârziat cu înscrierea, nu au suficienți membri, nu au respectat regulile – timp, coloană sonoră si imagini fără încălcarea drepturilor de autor etc) sunt descalificate din lupta pentru premiile secțiunii/subsecțiunii (fiecare carte este o subsecțiune) sau de la nominalizările pentru montaj, interpretare, sunet, regie, scenariu și marele premiu, și sunt transferate la secțiunea Trailerul de Buzunar, astfel, munca lor poate fi prezentată în continuare publicului larg de care se bucură Boovie®.

Festivalul a plecat de la echipe dintr-o clasă, apoi la prima mare ediție, echipe dintr-o școală, la a doua ediție, echipe din oraș, la a treia ediție a fost concurs pe județ, in 2019 la ediția a patra a fost concurs național și Rep. Moldova, cca 1100 participanți, iar în 2020, la ediția a cincea, concurs național și internațional, ediție desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președinției, au fost înscriși 2230 (241 profesori și 1989 elevi) organizați în 212 echipe. Din cauza Pandemiei s-au retras, au renunțat, au terminat ciclul școlar și nu se mai încadrau etc, dar au finalizat 70 de echipe. La ediția 2020 s-a inaugurat și noua secțiune ExtRO Boovie, pentru elevii români din Diaspora, cu participare a unei echipe din Italia si două din Olanda.

Condițiile pandemice au făcut ca o parte din elevi să se retragă, în același timp însă, a arătat cât de puternic sunt atașați de festival cei ce au ales să continue, să ducă treaba la bun sfărșit! Deși pandemia încă guvernează activitățile noastre, la acest moment sunt cca 1996 de elvi din România și Rep. Moldova precum și 6 elevi români din Sevilla. Acestora li se adaugă profesorii coordonatori.

Despre fondatoare Asociației Grow Up Project și prin aceasta a festivalului Boovie®, câteva link-uri, mai jos:

Carmen Ion: Cont de Facebook, Wikipedia Page sau TedX.

Pun mai jos cateva link-uri, sper de ajutor pentru a vă contura imaginea Boovie și – din nou – a inițiatoarei lui, care este evident un vector de imagine.

  1. Direct sau indirect, adică prin Carmen Ion,  Boovie® a ajuns în locuri frumoase și/sau importante:
  1. Elevii participanți au apărut în presă locală din zonele de unde locuiesc si frecventează școala

Trailerul câștigător al ediției din 2020, desfășurată sub înaltul patronaj al Președintelui României, a fost produs de elevii Liceului de Informatică Grigore Moisil din Timișoara. [ https://www.youtube.com/watch?v=DiCPUHrEzbI ]

Un trailer emoționant și izbitor a fost realizat la ediția 2019 de către elevii cu nevoi speciale de la Centrul Special de Educație Incluzivă Elena Doamna din Focșani [ https://www.youtube.com/watch?v=jhe1Hf7rtLQ ]

Ediția din 2021 are drept slogan World in my eyes și acesta este teaserul. [ https://www.youtube.com/watch?v=g5gWs_LzhzU ]

Cea mai frumoasă ediție Boovie rămâne cea plină de emoția a peste 700 de participanți prezenți la Focșani în 2019. Aceasta e un frumos remember al ediției 2019. [ https://boovie.ro/remember-boovie-2019/ ]

Pagina de Facebook Boovie – https://www.facebook.com/booviefestival – 7997 followeri

Contul de Instagram Boovie – https://www.instagram.com/booviefestival – 1529 followeri

Canalul Youtube Boovie – https://www.youtube.com/c/booviefestival – 5894 subscriberi

Se lucrează intens la dezvoltarea aplicației pentru telefoane iOS si Android, Boovie® App, care a fost lansată anul trecut și poate fi descărcată și instalată de aici:

 Let’s Boovie!