Boovie® 2021... pe scurt

BOOVIE® - FESTIVAL-CONCURS DE BOOK-TRAILERE

EDIȚIA a VI-a

Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret“ Focșani și Asociația Grow Up Project Focșani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, organizează a VI-a ediție a Festivalului-concurs de book-trailere BOOVIE®.

FOCȘANI, 27 – 29 august 2021

Condiții de participare

cele mai frecvente întrebări

Din ce cicluri școlare pot fi elevii participanți

Pot participa elevi din ciclul gimnazial și liceal.

Învățământ de stat sau privat?

Elevii pot fi atât din unitățile de învățământ de stat, cât și din cele private.

Alte forme de organizare educaționale?

Pot participa și elevii înscriși la cluburi de teatru/film etc. sau în unități care activează sub codul CAEN 8552, din același ciclu de învățământ,
cu condiția să aibă un profesor coodonator.

Secțiuni

Boovie kids

clasele V-VI
(2 romane propuse)

Boovie Gimnaziu

clasele VII-VIII
(5 romane propuse)

Boovie Liceu

clasele IX-XII
(5 romane propuse)

boovie-book

Boovie+

clasele V-XII
(o carte nonliterară)

Trailerul de buzunar

clasele V-XII
(secțiune doar online)

Extro Boovie

elevi români din diaspora
(oricare din cărțile propuse)

* Pentru mai multe detalii citește Regulamentul ediției 2021
când? Unde? cum?

perioada de înscriere

din 11.02.2021 și până în data de 31.03.2021

perioada de desfășurare

27 – 29.08.2021, Focșani.

Concurs cu participare online sau directă, în funcție de contextul valabil la data desfășurării

Etape

avantaje?

Activități

În timpul festivalului, pentru elevi și profesori vor fi organizate:

  •  întâlniri cu scriitori și personalități din media
  • workshopuri
  • vizionari de piese de teatru
  • o petrecere de final.

Premii

  • pentru echipele înscrise la fiecare carte se vor acorda premiile I, II, III și mențiuni
  • Gala Boovie – vor fi nominalizate și premiate cele mai bune book-trailere pentru următoarele categorii: interpretare, scenariu, imagine, montaj, coloană sonoră originală, regie și Marele Premiu/Trofeul Boovie

Imagine

Creativitatea elevilor este urmărită pe canalele social media Boovie de:

  • peste 7000 de followeri ai paginii de Facebook
  • peste 1400 de followeri ai contului de Instagram
  • peste 5800 de abonați ai contului de YouTube

* Premiile vor fi în bani și și/sau produse, participări la cursuri tematice, invitații la emisiuni radio/tv etc. Trofeul Boovie este în valoare de 1200 euro.

* * Nu se percepe taxă de participare.

Cărțile din concurs

toata-lumina-pe-care-nu-o-putem-vedea-3d

Toată lumina pe care nu o putem vedea

Dincolo de farmecul rar al narațiunii, multipremiatul scriitor Anthony Doerr aduce în prim plan un mesaj legat de solidaritate și iubirea aproapelui, amintindu-ne că fiecare om pe care îl întâlnim își poate pune amprenta pe destinul nostru. Două vieți marcate, un destin la intersecția a două drumuri ce se ciocnesc în încercarea de a depăși suferința îndurată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

istoria-albinelor-3d

Istoria albinelor

Maja Lunde spune povestea a trei generații separate de secole, dar unite de relația lor cu natura. Un roman emoționant scris cu o licărire de speranță, despre puterea naturii, a spiritului uman…și albine!

caraval-ro-3d

Caraval

În cartea sa, Stephanie Garber se transformă într-o maestră a manipulării, ducând iluzia realului la extrem. Înainte de a păși în lumea fermecătoare a Caravalului, trebuie să vă amintiți că totul este doar un joc…

de-veghe-in-lanul-de-secara-3d

De veghe în lanul de secară

Al patrulea roman nominalizat pentru categoria Liceu — “De veghe în lanul de secară”, semnat de J. D. Salinger, vorbește despre măcinările adolescenței...și despre ce se întâmplă atunci când nu vrei să crești.

privighetoarea-3d

Privighetoarea

O ficțiune istorică remarcabilă despre ce înseamnă războiul pentru toate fiicele, soțiile și mamele lăsate în urmă. Kristin Hannah ne dă o dovadă a faptului că dragostea chiar poate salva vieți.

fata-care-nu-se-pute-opri-din-mers-3d

Fata care nu se putea opri din mers

O descriere realistă a ororilor care au loc în Siria, romanul semnat de scriitoarea și jurnalista Samar Yazbek prezintă povestea Rimei - o fetiță din Damasc.

copiii-paznicilor-de-elefanti-3d

Copiii paznicilor de elefanți

Tu ce ai face când n-ai face...față? 🧐 Un posibil răspuns îl oferă Peter Høeg în romanul “Copiii paznicilor de elefanți” — a doua provocare Boovie pentru secțiunea Gimnaziu! 🐘

din-7-in-7-3d

Din 7 în 7

Tu ce-ai face dacă nu ți-ai găsi locul în lume? Holly Goldberg Sloan ne învață ce înseamnă cu adevărat familia în “Din 7 în 7” — a treia provocare Boovie pentru secțiunea Gimnaziu!

toate-drepturile-rezervate-3d

Toate drepturile rezervate

Tu ai putea trăi într-un univers unde trebuie să plătești pentru drepturile tale? Într-o lume în care fiecare cuvânt este marcă înregistrată, o fata alege să păstreze tăcerea. În “Toate drepturile rezervate” — a patra provocare Boovie din categoria Gimnaziu — Gregory Scott Katsoulis ne arată cât de haotică ar deveni lumea dacă dreptul la liberă exprimare ne-ar fi luat.

inocentii-3d

Inocenții

Tu ce ai face dacă ai avea o mică lume doar pentru tine? 🌍 În romanul “Inocenții”, Ioana Pârvulescu ne plimbă din pivniță până în pod, prin părțile încărcate de istorie și secrete ale unei case speciale din Brașov. Și, între timp, ne vorbește despre copilărie, inocență și maturizare.

pasarile-dintr-o-buna-zi-3d

Păsările dintr-o bună zi

Tu ce ai face dacă ai fi obligat să ieși din carapacea ta? Sally J. Pla ne oferă un amestec de suspans si umor, într-o poveste despre frumusețile vieții, despre legături speciale și iubire, care ne arată că oricine poate fi răvășit de un miracol. 🦜”Păsările dintr-o bună zi” — prima provocare Boovie pentru categoria Kids!

lamai-carti-si-prieteni-3d

Lamâi, cărți și prieteni

Tu unde/în ce te-ai refugia dacă ai simți că esti singur pe lume? În a doua provocare pentru categoria Boovie Kids — “Lămâi, cărți și prieteni”, Jo Cotterill descrie în culori vii povestea lui Calypso, o fata pentru care cărțile reprezintă un întreg univers, o punte între cine este și cine vrea să devină.

aproape-sigur-3d

Aproape sigur

Romanul „Aproape sigur", de Lisa Graf, ne introduce în universul complex, problematic și simpatic al unui puști de clasa a V-a, aflat în plin proces de descoperire.

manualul-adolescentilor-stresati-dar-foarte-inteligenti-3d

Manualul adolescenților stresați

Fiecare dintre noi are câte un bulgăre de gânduri anxioase care se tot mărește, fiecare este măcinat de stres sau plin de frici — sentimente care, de cele mai multe ori, le extirpă pe cele pozitive. Augusto Cury îmbină psihologia, înțelepciunea și umorul într-o carte care are puterea să contribuie la succesul viitorilor adulți și care se adresează tuturor oamenilor afectati de era în care stresul e noul normal. “Manualul adolescenților stresați” — provocarea noastră pentru Boovie+! 📚

Ținem aproape

LocaȚie

România, Vrancea, Focșani
B-dul Independenței 43bis

Contact

Phone : +4 0762 281 646

program

L-V: 09:00 – 18:00

S   : 10:00 – 13:00